5 Temmuz 2013 Cuma

Yaşasın tatil !!!!!!




            



 Tatil zamanı geldi benim için,  görüşmek üzere .......






Hadi reçel yapalım





       Reçel yapmalıda yemeyi de, hediye etmesini de çok severim. Reçel yaparken artık o anda

içimden ne geliyorsa o meyveler ile açıkçası pekte ölçü kullanmadan yaparım reçellerimi nedense de

                                 hiç bozulmaz küflenmez çokta beğenilir tadı....


   Bloğuma bir de reçel tarifi koysam mı acaba dediğimde şu ölçü işi çok zorladı ben 1:1 değilde her

 meyvenin tadına bakarak şeker miktarını ayarlarım tabii adetten ölçü yazıcım ama  bu ortalama bir

değer olacak ayarlama size kalmış , meyveler mi işte oda hayal gücünüze kalmış her şeyin reçeli

                              olabilir bence denemek maceracı olmak lazım....




3 Temmuz 2013 Çarşamba

Enginarlı yumurta



  
 
 
 
Bu tarif annemin geleneksel tarifidir. Oda annesinden öğrenmiş akşam kahvaltısı ile yapılır. Bizde
 
 akşam kahvaltısı denir yani yumurtalı bir yemeğin yanına yada bir el açması börek, tuzlu lokmanın
 
 
 yanına tüm kahvaltılıklar çıkarılır ve hepsi birlikte akşam yemeği olarak yenir..