Deseler ki en çok sevdiğin sebze hangisi düşünmeden enginar ve şevket-i bostan derim...
İkisininde mevsimi geldi sevinçten uçuyorum..
Elimden geldiğince kendimce yaptığım enginar dolması tarifimi paylaşmak istiyorum belki sizde denersiniz...
Malzeme:
Dolmalık hazırlatılmış 3 enginar Ben şanslıyım benim enginar'cım hazırlıyor yoksa iş başa düşer
yapılır yapılmaya ama ....
1/2 su bardağı pirinç
Yarım demet civarı maydanoz
8-10 dal taze nane
2 dal taze sarımsak
5-6 dal taze soğan
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı tatlı biber salçası
2-3 diş sarımsak ezilmiş
İçi için 1 limon suyu
tuz ,karabiber
Üzeri için ; Yarım limon, 1 su bardağı su, biraz zeytin yağı
Çok kolay bir o kadar da lezzetli dolmamıza başlıyoruz...
İlkin tüm yeşillikleri kıyıyorum. Kuru soğanı küçük kuşbaşı olarak doğruyorum. Pirincimi soğuk
su ile yıkayıp onu da ekliyorum .Salçamı , kırmızı pul biberimi, toz kırmızı biberimi, yeni baharı,
limonun sıktığım suyunu, tuzumu biberimi, ezilmiş diş sarımsağımı ve yaklaşık olarak 1/2 su
bardağı suyu ve 3 yemek kaşığı sızma zeytin yağımı da koyup hepsini karıştırıyorum.
Bu yaptığım içi enginarın yapraklarının arasına koyuyorum, son olarak ta çanak kasımına harcımı
koyuyorum.
Enginarlar bitince ,tencereye yerleştirip kenarından 1 su bardağı kadar daha su koyup, üzerine söyle
bir yarım limon daha sıkıyorum ve son olarak ta zeytin yağını azıcık daha geçiriyorum. Tenceremin
kapağını kapatıp altı az açık ocakta pişiriyorum.
Eğer su az gelirse diye ara ara ocağı kontrol etmeyi sakın unutmayın...
AFİYET OLSUN::::
Enginar hiç denemedim ve bu kadar sevdiğin bu sebzeyi ciddi ciddi merak ettim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..
Çok teşekkürler Umut Sepetim...Sevgiler..
Sil