Geçen hafta artık derin bir soluk alıp çok ucuza bulduğum 9 kg nardan ,nar ekşimi de yaptım .Ve
sırtımdan çok büyük bir yükte böylece kalktı .Nar ekşisi yapmak aslında kolay ,zor olan sıkma faslı
narları sıkması...
Yapmak isteyenlere tarifim;
Narları ikiye kesip portakal sıkacağı ile sıkıyorsunuz. Bu mutfağı, üzerinizi tek kelime ile
batırıyor. Ama inanın o lezzete değiyor....
Sıktığınız narları iyice süzmeniz gerekiyor. Çünkü çok minik bir zar parçası bile nar
ekşisinin tadını buruklaştırıyor . En iyisi tülbentle süzmek ....
Ve toprak kapta ocağın altını çok az açarak başlıyorsunuz kaynatmaya....Ne kadar mı 3-4 saat evet
biraz uzun ,gelip geçip tahta kaşıkla karıştırın suyu baya azalıyor (9 kg nardan 1.5 lt çıktı)
Benim narım biraz tatlı idi 2 çorba kaşığı limon tuzu ekledim ben.
2 çorba kaşığı da tuz biraz daha kaynatıp ocağı kapattım.
Soğumaya bıraktım .Soğuyunca temiz cam kavanozlara koydum. Ben buzdolabında saklıyorum.
Aslında bir şey olmayabilir ama es kaza bozarım diye hiç dışarıda muhafazasına çalışmadım..
Lezzeti, emeğinize değecektir. İNANIN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder