13 Aralık 2012 Perşembe
Uçan daire böreği
Hani bazı tarifler vardır o kişi ile özdeşleşmiştir, işte buda anneciğimle özdeşleşen uçan daire böreği çoook ama çoook lezzetli bir börektir.....
Tarifi:
3 adet yufka
4 adet orta boy haşlanmış patates (haşlandıktan
sonra rendelenecek )
1yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
3 yumurta (2 tanesi harcının içine 1 tanesi böreğin üzerine)
Tuz
Karabiber
Kırmızı tatlı toz biber
Kırmızı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
İlkin işe tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup, 1 çorba kaşığı unu kavurarak başlıyoruz . Un mis gibi
kokup sararınca 2 su bardağı sütü ekliyoruz, beşamel sosa benzeyen ama daha sıvı kıvamda bir sos
elde edince ocağı kapatıp, sosu soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca üzerine 2 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz sonra sıra ile kaşar peyniri, tuzu, karabiberi,
kırmızı toz ve pul biberi ekliyoruz hepsi karışınca,
1. yufkayı tezgaha seriyoruz. tavadaki sosu 3 e bölüp birinci Kısımı tüm yufkaya koyuyoruz. 2
yufkayı içli 1.yufkanın üzerine seriyoruz.
Ve aynı işlemi 3 yufkaya da uyguluyoruz sonra harçlı ve üst üste olan yufkaları 2 ye katlıyoruz
yani 6 katlı bir harçlı yufka ede ediyoruz (anlatması amma zor oldu aslında bir şey yok çok kolay
keşke bu halde bir fotoğraf çekseydim)
Ve sonra ben kalıpla kestim, canım annem çay bardağı ile keser ...
Bu börekleri yağlanmış tepsiye diziyoruz..
Üzerine: Kalan 1 yumurta, 1 çorba kaşığı su ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ karışımını sürüyoruz.
175 derecede pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.....
Böreğin kenarından kalan eciş bücüş üçgenlere çocuklar bayılıyor.
Annem, bu böreği yağda kızartarak ta yapardı oda çok güzel o da çok güzel olur.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder