Bu çok ama çok basit bir o kadarda lezzetli bir yemek.
Bir kere olsun deneyin inanamayacaksınız.
Tarifi : (Bu 2 kişi için ama siz istediğiniz kadar arttırabilirsiniz )
4 tavuk baget
2 orta boy veya çok iri 1 soğan
1 tatlı kaşığı curry baharatı (KÖRİ)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Ben genellikle yemek yapmak için demir tencere ve tavaları kullanıyorum lezzetleri sanki daha
güzel oluyor.
Demir tavamı ateşe koyuyorum o ısınırken ben soğanımı ayıklayıp piyazlık doğruyorum.
Tavam ısınınca tavuk bagetlerini 2 çorba kaşığı yağ ile kavurmaya başlıyorum.
Üzerine deniz tuzunu da serpiyorum. Arada çevirerek yarı yarıya kavuruyorum. Kavurunca,
önceden doğradığım soğanları da ekliyorum. Ve hepsini birden kavurmaya devam ediyorum
Kavrulma devam ederken kırmızı biber, curry(köri), karabiberi ve şöyle bir tadına bakıp tadı eksikse
tuzunu tekrar ekliyorum kavurmayı soğan yumuşayıp karemelize olana ve tavuk artık iyicene pişene
dek devam ediyorum.
Not: Bu yemekte kapak hiç kapanmıyor. Bu çok önemli kapanırsa Cumbul Cumbul su bırakıyor.
Patates kızartması ile ayrılmaz bir ikili olurlar.....
AFİYET OLSUN.....:.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder