Reçel yapmalıda yemeyi de, hediye etmesini de çok severim. Reçel yaparken artık o anda
içimden ne geliyorsa o meyveler ile açıkçası pekte ölçü kullanmadan yaparım reçellerimi nedense de
hiç bozulmaz küflenmez çokta beğenilir tadı....
içimden ne geliyorsa o meyveler ile açıkçası pekte ölçü kullanmadan yaparım reçellerimi nedense de
hiç bozulmaz küflenmez çokta beğenilir tadı....
Bloğuma bir de reçel tarifi koysam mı acaba dediğimde şu ölçü işi çok zorladı ben 1:1 değilde her
meyvenin tadına bakarak şeker miktarını ayarlarım tabii adetten ölçü yazıcım ama bu ortalama bir
değer olacak ayarlama size kalmış , meyveler mi işte oda hayal gücünüze kalmış her şeyin reçeli
olabilir bence denemek maceracı olmak lazım....
meyvenin tadına bakarak şeker miktarını ayarlarım tabii adetten ölçü yazıcım ama bu ortalama bir
değer olacak ayarlama size kalmış , meyveler mi işte oda hayal gücünüze kalmış her şeyin reçeli
olabilir bence denemek maceracı olmak lazım....
MALZEMELER:
Ben 2 çeşit reçel tarifi vermek istiyorum ..
Dediğim gibi reçelde miktar vermek zor bence , meyvenin tadına bakarak şeker ayarını yapmak
gerekiyor gene 1:1 oran üzerinden aşağı yukarı vermek istiyorum
300 gr kırmızı erik Yarım kilo ahududu
1 kg beyaz şekerin 1/3 ü+1 kaşık Yarım kilo beyaz şeker
fazlası Yarım kilo vişne
300 gr çilek Yarım kilo şeker
1 kg 1/3 ü şeker 1 limon suyu
1/3 kg şeker
1 limon suyu
1 tutam limon tuzu
Eğer meyvelerim şeftali ve erik gibi ise iri kuşbaşı doğruyorum. Vişnenin mutlaka
çekirdeklerini çıkarıyorum..
Ben tüm reçellerimi 1 gece şekere
yatırıyorum sizde yatırın derim tadı daha güzel oluyor..
İşte o gece müthiş bir sihir gerçekleşiyor meyvelerin kokusu keskinleşiyor sanki canlanıyorlar
Ve bu harika lezzetleri kısık ocağa tencerenin kapağını kapatmadan başlıyorum kaynatmaya ne
kadar mı işte bunu söylemekte çok zor az kaynatırsanız küflenir dayanmaz çok kaynarsa koyulaşır
reçelin rengi bir şeye benzemez annem az kaynatanlardandır neden mi o şanslı yaşadığı yerde güneşe
koyar üstüne birde tülbent sarar 5-6 gün güneşte pişirir reçeli mııh !!!!! müthiş olur..
Reçel kaynayınca, 1 limonu sıkıp söyle bir karıştırıp, bizde kef derler beyaz köpükler olur işte
'' Annem reçelin can düşmanı'' der ilkin kaşıkla sonra kalan kağıt mutfak havlusu ile iyicene
temizlenmeli
ve son olarak bir tutam limon tuzu ile karıştırıp biraz daha kaynar...
Gene kef oluştu ise gene aynı yöntemle toplarım
Ve kaynar kaynar kavanozlara doldurun son olarak kef gene var mı bakın varsa kağıt havlu ile
toplamayı unutmayın (ben topladım bende çıktı) sıkı-sıkı kavanozu kapatın...
Reçel yapın böyle bir zevkten mahrum kalmayın ne reçelimi bu hayal gücünüze bağlı ....
AFİYET OLSUN......
elinize sağlık çok severim:) sizi izlemeye aldım bende beklerim http://birfiskelezzet.blogspot.com/
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
Sil