Bir misafirim gelecek olsa hemen yaptığım basit lezzetli bir tuzlu kek tarifi paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 su bardağından yaklaşık 2 parmak eksik yoğurt
1 su bardağı normal un
1su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ceviz
100 gram kadar beyaz peynir
1 avuç ayçiçeği (olmasada olur)
1 paket kabartma tozu
8-10 dal dereotu
tuz
Çok kolay bir tarif malzemeler olduktan sonra 5 dakika sürmüyor. Önce yumurtaları kırıp tuzla
birlikte iyice çırpıyorum.
Sonra sıvıyağ, yoğurdu ekleyip çırpmaya
devam ediyorum.
Ardından 1 su bardağı beyaz un ve 1su bardağı
tam buğday ununu ekliyorum. Ve kabartma
tozunuda unutmamak lazım.
Hepsi karışınca iri dövülmüş cevizleri size
tavsiyem cevizlerinizi kabuklu alın ve dövülmüş
ceviz kullanmak istediğinizde rondo dan
çekmek yerine havanda dövün daha lezzetli
olduğunu göreceksiniz.
Dereotunu ince kıyıp, rendeleniş beyaz peyniri ve şöyle bir irice dövdüğünüz ayçiçeğini de ekledim.
Yağladığım borcama koyup 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
AFİYET OLSUN......
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 su bardağından yaklaşık 2 parmak eksik yoğurt
1 su bardağı normal un
1su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ceviz
100 gram kadar beyaz peynir
1 avuç ayçiçeği (olmasada olur)
1 paket kabartma tozu
8-10 dal dereotu
tuz
Çok kolay bir tarif malzemeler olduktan sonra 5 dakika sürmüyor. Önce yumurtaları kırıp tuzla
birlikte iyice çırpıyorum.
devam ediyorum.
Ardından 1 su bardağı beyaz un ve 1su bardağı
tam buğday ununu ekliyorum. Ve kabartma
tozunuda unutmamak lazım.
Hepsi karışınca iri dövülmüş cevizleri size
tavsiyem cevizlerinizi kabuklu alın ve dövülmüş
ceviz kullanmak istediğinizde rondo dan
çekmek yerine havanda dövün daha lezzetli
olduğunu göreceksiniz.
Dereotunu ince kıyıp, rendeleniş beyaz peyniri ve şöyle bir irice dövdüğünüz ayçiçeğini de ekledim.
Yağladığım borcama koyup 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
AFİYET OLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder