Evde makarna yapmak o kadar basit ki bu tarifi yazmasam mı çok mu kolay diye düşündüm en
sonunda hadi yazıyım bari dedim.
Malzeme de yok denecek kadar az canım hiç bir şey yapmak istemiyor dendiğinde 5 dakikada
yapılacak bir tarif
Malzemeler:
Kişi başına 1 yumurta hesabı ile
yapıyorum
bunu anne kız günü için yaptım 1.5
kişilik
1 yumurta
3 çorba kaşığı süt su da olur (ılık olsun)
alabildiği kadar un
Ölçülü yapmadığım bir tarif çok katı bir hamur yoğuruyorum ben ilkim robotta yoğurup sonra elinde
toparlıyorum ve beze haline getirip
sera strech le sarıp 1 saat oda ısısında bekletiyorum.
Sonra makarna kesme aletini takıyorum. Kesim aletine girecek kadar merdane ile açıp sonra 1
numaradan 7 numaraya dek açıyorum. Sizde yoksa oklava ile de yapılabilir ama aklınızın bir
köşesine makarna kesme aletini koyun çok kullanışlı mantı ,lazanya her şeyinizi kolayca yaparsınız
bir kere alınınca bozulacak
gibi bir şey değil ben 8 yıldır kullanıyorum ilk günkü gibi...
Evet ,dönelim makarnaya 7 numaraya incelttikten sonra kesiyorum.
kestikten sonra biraz unlayıp 15-20 dakika biraz kurutuyorum, buna kendine gelmek demek daha
doğru...
Sonra bir tencereye suyu koyup kaynatıyorum kaynayan suya tuz ve zeytin yağı koyup makarnayı
haşlıyorum.
Ve sıra sosta; Kışın çok tembel işi bir sos yapıyorum .
Sos:
2 diş sarımsağı ezip ağır ateşte yağda kavuruyorum.2 yemek kaşığı salçayı ekleyip salçayı
öldürüyorum. Makarnanın haşlama suyundan 1 kupa dolusu salçanın üzerine koyup suyunu
uçuruyorum ve altını kapatıp kuru nane serpiyorum.
Makarnayı tabağa koyup üzerine nefis ev yapımı sarımsaklı yoğurt sarımsak sız da olur ama benim
oyum sarımsaklıda ve en üste salçalı sos işte bu kadar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder