Her türlü crumble ı çok severim. Hele vişneli ,şeftalili yada çilekli olursa oooh bayılırım...
Birkaç gün önce evde öyle kalmış armutlarla bakışırken bir anda hadi crumble yapayım dedim. Ve
işe giriştim....
Tarifi:
3 tane iri armut ben beklemesinden usandığım deveci armut unu kullandım.
Dolu dolu 3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı badem ve ceviz rondodan geçirip un haline getirdim .
1 avuç şeker ben kahverengi şeker kullandım.
Armutların kabuğunu soyup küp haline getirdim . 1 çorba kaşığı
kahverengi şeker, yaklaşık yarım limonun suyu ve
1 çorba kaşığı unla
harmanlayıp derince bir fırın kabının altına armutları döşedim.
Üzeri için; yumuşamış tereyağı, un , rondodan geçirdiğim badem-ceviz
karışımına ve kahverengi şekeri de ekleyip mikserde karıştırıp bulgur bulgur bir
karışım yaptım.
Armutların üzerine döşedim. Sonra önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında
üstü kızarana dek pişirdim.
Armutlu crumble en iyi krem şanti ile gider . Taze bir kutu kremayı mikserle çırptım. İşte size
krem şanti hem de o kutulardaki garip lezzetli yaratıklarla tadının alakası bile olmuyor. Ama süt
kreması alırken içinde bulunanları mutlaka okuyun ,bazısında baya katkı maddesi var..
Crumble ın yanına 2 kaşık krema koydum, çayımı da doldurdum mııııh çok güzel oldu....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder