13 Aralık 2012 Perşembe

Uçan daire böreği






  Hani bazı tarifler vardır o kişi ile özdeşleşmiştir, işte buda anneciğimle özdeşleşen uçan daire böreği çoook ama çoook lezzetli bir börektir.....






          Tarifi:

          3  adet yufka

        4 adet orta boy haşlanmış patates (haşlandıktan

      sonra rendelenecek )
     
        1yemek kaşığı un

       2 su bardağı süt

       3 yumurta (2 tanesi harcının içine 1 tanesi böreğin üzerine)

       Tuz

      Karabiber

     Kırmızı tatlı toz biber

     Kırmızı pul biber

     1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir


   
 İlkin işe tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup, 1  çorba kaşığı unu kavurarak başlıyoruz . Un  mis gibi

kokup sararınca 2 su bardağı sütü ekliyoruz, beşamel sosa benzeyen ama daha sıvı kıvamda bir sos

elde edince ocağı kapatıp, sosu soğumaya bırakıyoruz.





 Soğuyunca  üzerine 2 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz sonra sıra ile kaşar peyniri, tuzu, karabiberi,

kırmızı toz ve pul biberi ekliyoruz hepsi karışınca,

1. yufkayı tezgaha seriyoruz. tavadaki sosu 3 e bölüp birinci Kısımı tüm yufkaya koyuyoruz. 2

yufkayı içli 1.yufkanın üzerine seriyoruz.



    Ve aynı işlemi  3 yufkaya da uyguluyoruz sonra harçlı ve üst üste olan yufkaları 2 ye katlıyoruz

yani 6 katlı bir harçlı yufka ede ediyoruz (anlatması amma zor oldu aslında  bir şey yok çok kolay

keşke bu halde bir fotoğraf çekseydim)


                                Ve sonra ben kalıpla kestim, canım annem çay bardağı ile keser ...




                               Bu börekleri yağlanmış tepsiye diziyoruz..

     Üzerine:  Kalan 1 yumurta, 1 çorba kaşığı su ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ karışımını sürüyoruz.

  175 derecede  pişiriyoruz.

                             AFİYET OLSUN.....


    Böreğin kenarından kalan eciş bücüş üçgenlere çocuklar bayılıyor.

     Annem, bu böreği yağda kızartarak ta yapardı oda çok güzel o da çok güzel olur.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder